Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του 27ου Τακτικού Ανακριτή οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για χρηματισμό από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη, για να προωθήσουν την κοινοτική επιδότηση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009. Οι δύο υπάλληλοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ένας 58χρονος άνδρας και μία 56χρονη συνάδελφός του, υπηρετούν στο Τμήμα Προγραμματισμού και Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης, απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, της σύστασης συμμορίας και της δωροδοκίας.

 Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, αναφέρει ότι οι δύο υπάλληλοι εκβίαζαν τον επιχειρηματία απαιτώντας ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας του.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι το ποσό που ζητούσαν οι κατηγορούμενοι κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους φέρονται να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το περιστατικό, δηλώνοντας άγνοια για όσα καταγγέλλει σε βάρος τους ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το συνήγορό της, η 56χρονη κατηγορουμένη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τις καταγγελίες περί χρηματισμού. Υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν γνώριζε τον επιχειρηματία και ότι είχε δανείσει χρήματα στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε, χωρίς να γνωρίζει η ίδια από πού προέρχονταν και ότι ήταν προσημειωμένα.

Ο συγκατηγορούμενός της φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα περί χρηματισμού. Ο 58χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας του έδωσε τα χρήματα λέγοντάς του να τα δώσει στη συνάδελφό του και ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να κάνει την εξυπηρέτηση, αγνοώντας την αιτία της πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στη νέα Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η οποία ενημέρωσε την Οικονομική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση και να συλληφθούν οι δύο υπάλληλοι, αμέσως μόλις παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.