Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ιδιωτικά εργαστήρια από χιλιάδες άνδρες που ζητούν να μάθουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με ιερόδουλες.   Σύμφωνα με το in.gr, τα ιδιωτικά εργαστήρια η ζήτηση έχει δεκαπλασιαστεί μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για οροθετικές ιερόδουλες.  

Το τελευταίο έτος δύο ομάδες πολιτών «υψηλού ρίσκου», αυτές των τοξικομανών και των εκδιδόμενων γυναικών, έχουν κάνει ένα εκρηκτικό μείγμα.  

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μένη Μαλλιώρη, το 2012 αυξάνεται ο αριθμός των οροθετικών χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Η πρόβλεψη είναι, όπως σημειώνει, ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των οροθετικών τοξικομανών θα υπερβεί αυτόν των οροθετικών ομοφυλόφιλων, που μέχρι πρότινος κρατούσε τα σκήπτρα.  

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2011 δηλώθηκαν 340 οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες και 241 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών - φορείς του ιού HIV.   

Η εικόνα αντιστράφηκε το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Οι οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν υπερβαίνουν τους 85, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών - φορείς του ιού του AIDS έχουν ήδη φθάσει τους 115.
TAGS