current views are: 1

12 Μαΐου 2012
Δημοσίευση15:36

«Οι Ελληνίδες αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους»

Με έναν άκρως καυστικό τίτλο η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση και παρουσιάζει τις δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Δημοσίευση 15:36’
αρθρο-newpost

Με έναν άκρως καυστικό τίτλο η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση και παρουσιάζει τις δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Με έναν άκρως καυστικό τίτλο η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση και παρουσιάζει τις δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Το δημοσίευμα με τίτλο «Οι μητέρες στην Ελλάδα αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους» περιγράφει την αδυναμία κάποιων οικογενειών να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην ανατροφή των παιδιών τους, πράγμα που τους οδηγεί στο κατώφλι των ιδρυμάτων.  

Ο ρεπόρτερ της αγγλικής εφημερίδας ακολουθεί μια φτωχή μητέρα στο ίδρυμα όπου επισκέπτεται τα τρία παιδιά της. Η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα να εμπιστευτεί την ανατροφή των παιδιών της στο κράτος, αφού με τα μέτρα λιτότητας της είναι αδύνατο να εξαφαλίσει ακόμη και το φαγητό τους. 

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που έχουν αφανίσει κάθε πολιτική κοινωνικής πρόνοιας, έχουν διαλύσει την περίθαλψη και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους πολίτες να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Οι μαρτυρίες γονέων είναι δεκάδες και περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την δύσκολη κατάσταση την οποία έχει φτάσει η σημερινή κοινωνία.  

Το ρεπορτάζ μεταφέρει την εικόνα από το κέντρο της Αθήνας με Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες να περιμένουν μαζί στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό, στα συσσίτια της εκκλησίας. Ο ιερέας που μιλά στον δημοσιογράφο από την Μεγάλη Βρετανία αναφέρει έκπληκτος πως δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν τέτοια εξαθλίωση. 2,500 συσσίτια μοιράζονται καθημερινά από την Ελληνική Εκκλησία σε απόρους.  

Τέλος η εφημερίδα κάνει λόγο και για την γνωστή ιστορία που απασχόλησε όλη την Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες,όταν μία μητέρα πήγε το μικρό της κοριτσάκι στον παιδικό σταθμό και δεν γύρισε να το παραλάβει ποτέ. Σύμφωνα με ένα γράμμα που άφησε στους υπέυθυνους του παιδικού σταθμού, ανέφερε πως δεν μπορεί πλέον να συντηρεί οικονομικά την μικρή Άννα και έτσι είναι αναγκασμένη να το αφήσει σε κάποιους που θα μπορούν

 


σχετικα αρθρα