Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Μονεμβάσια νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου. Άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης, έδειρε άγρια Ολλανδό κάτοικο της περιοχής. Η ώρα είναι 07.30 το πρωί. Ο 65χρονος Ολλανδός Ανδριάνο Βάντερμπουργκ, κατά τη συνήθειά του, κάνει τον πρωινό του περίπατο, μαζί με τα σκυλιά του, στην παραλία της Μονεμβάσιας. Επιστρέφει στο σπίτι του από την παραλία, όταν στον παρακείμενο δρόμο σταματά ένα αυτοκίνητο.

Ο συνοδηγός πλησιάζει τον ανύποπτο Ολλανδό και τον ρωτά: «Είσαι Γερμανός;». Ο 65χρονος απαντά: «Όχι, είμαι Ολλανδός…». Ο 45χρονος Έλληνας του επιτίθεται με γροθιές λέγοντας: «Γερμανός ή Ολλανδός, το ίδιο μου κάνει… Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα…».

Ο Ολλανδός πέφτει κάτω και ο Έλληνας τον χτυπά με κλοτσιές στο πρόσωπο, συνοδεύοντας τα χτυπήματα με βρισιές.
 
Ο δράστης απομακρύνεται με το αυτοκίνητο. Οι περίοικοι ενημερώνουν την ελληνίδα γυναίκα του, η οποία σε 5 λεπτά έχει καταφθάσει με τον γιο τους. Ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει, το μαύρο αγροτικό εμφανίζεται και πάλι.

Ο συνοδηγός έξαλλος επιχειρεί δεύτερη επίθεση. Τον αποτρέπει, ευτυχώς, ο οδηγός του αγροτικού, ο οποίος και φροντίζει να απομακρυνθούν. Η γυναίκα του θύματος προλαβαίνει και καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η αστυνομία, όταν φθάνει, καταγράφει το συμβάν.  

Ο άτυχος Ολλανδός μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύεται ακόμα.

Πρόκειται για συνταξιούχο ηλεκτρολόγο - μηχανολόγο από την Ολλανδία. Από το 1992 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Μονεμβάσια, την οποία και λατρεύει. Το σπίτι του βρίσκεται στο Πορί Μονεμβάσιας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας και του γιου του, είναι άνθρωπος που δεν έχει δώσει δικαιώματα και δεν έχει προκαλέσει.


Με πληροφορίες από notospress.gr