Μια Ελλάδα εκτός ευρώ «βλέπει» ο ξένος Τύπος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, κάνοντας λόγο για το αδιέξοδο στις πολιτικές συνομιλίες στην Ελλάδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» είναι το τίτλος του βρετανικού Guardian και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η επιστροφή στη δραχμή πλησιάζει εν μέσω αδιεξόδου στην Αθήνα και συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το τέλος του κοινού νομίσματος». 

Το BBC αναφέρεται στις συνομιλίες στην Αθήνα για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών πριν από εννέα ημέρες. «Ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ "ταρακουνά" τις αγορές, αλλά αναδεικνύονται σημάδια για τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών» γράφουν οι New York Times.

«Όλο και πιο πιθανή η έξοδος των Ελλήνων από το ευρώ», τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Bild. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Τα ελληνικά κόμματα συνέχισαν να μαλώνουν χθες για το σχηματισμό κυβέρνησης, νέες εκλογές γίνονται όλο και πιο πιθανές. Εν τω μεταξύ στο Βερολίνο προετοιμάζονται για την έξοδο των Ελλήνων».

«Η Ελλάδα γίνεται Βαλκάνια, η Σερβία εισέρχεται στην Ευρώπη σε κρίσιμες εκλογές» είναι ο τίτλος του Bloomberg.
Αναφερόμενο στη ρήση του Ότο Φον Μπίσμαρκ που στα τέλη του 1800 δήλωσε ότι ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από «μια χαζομάρα στα Βαλκάνια», το Bloomberg γράφει ότι αυτό μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

«Σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι κοινή γνώση ότι ο θάνατος του ευρώ ή οτιδήποτε επιφυλάσσει το μέλλον της Ευρώπης, ξεκίνησε από μια χαζομάρα στα Βαλκάνια. Μόνο που τώρα, ο πόλεμος δεν φαίνεται πιθανός και η Σερβία δεν θα είναι ο φταίχτης. Η τιμή αυτή μένει στους ψεύτες Έλληνες ηγέτες, τους στατιστικολόγους τους και τις εκλογές, στις οποίες οι Έλληνες ψηφοφόροι διακινδύνευσαν τη θέση της χώρας τους στην Ευρώπη» αναφέρει το Bloomberg.
Πηγή: Τα Νέα
TAGS