Με βούλευμα του συμβουλίου εφετών ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς και τρεις αντιδήμαρχοι παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου για την... μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον κ. Παπαγεωργόπουλο σε δίκη παραπέμπονται και οι Μ.Ζορπίδης, Α.Γερογιάννης και Θ.Αθανάσαρος, οι οποίοι είχαν διατελέσει αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Το συμβούλιο δεν αποφάσισε την προφυλάκιση των Β.Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη όπως ζητούσε ο εισαγγελέας με ψήφους 2-1 αλλά όρισε χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ για τον καθένα και τους απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα. Εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ όρισε για τον Α.Γερογιάννη και 30.000 για τον Θ.Αθανάσαρο.

Συνολικά σε δίκη παραπέμπονται οι 18 από τους 25 που κατηγορούνταν ενώ διατηρείται η προφυλάκιση του στενού συνεργάτη του Β.Παπαγεωργόπουλου και πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης Μ.Λεμούσια καθώς και του υπαλλήλου του δήμου Π.Σαξώνη.


Πηγή: seleo.gr