Ένταση επικράτησε χθες στα δικαστήρια όταν συγγενείς αδικοχαμένου νεαρού ξέσπασαν στο άκουσμα της νέας αναβολής της δίκης. Η οργή τους ήταν τέτοια που στην αίθουσα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τους ζητήσουν να απομακρυνθούν.

Η υπόθεση αφορά στον θάνατο του 31χρονου Κώστα Βασιλάκη από το Χουδέτσι, ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην παραλία του "Arina", τον Αύγουστο του 2006 και αφού είχε προηγηθεί από πλευράς του η διάσωση λουόμενης, η οποία είχε υποστεί κράμπα.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τόσο η διασωθείσα λουόμενη - κάτι πρωτόγνωρο - όσο και ο ναυαγοσώστης της παραλίας.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής, την οποία εκπροσωπεί η δικηγόρος Κυριακή Μαστρακούλη, υποστηρίζει ότι ο άτυχος νέος, ο οποίος ήταν δεινός κολυμβητής και διευθυντής σε εταιρεία προώθησης αγροτικών προϊόντων, ξεψύχησε αβοήθητος.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, ο ναυαγοσώστης ήταν απών και τον 31χρονο ανέσυραν στην παραλία τρεις λουόμενοι τουρίστες. Όσον αφορά στην νεαρή Ηρακλειώτισσα, αναφέρεται ότι αν και αντιλήφθηκε ότι ο Βασιλάκης ένιωσε έντονη δυσφορία κατά την διάσωση της, εκείνη βγήκε κανονικά στην παραλία, αδιαφορώντας για την τύχη του.

Η κ. Μαστρακούλη εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τις αλλεπάλληλες αναβολές που έχει πάρει η υπόθεση με αποτέλεσμα η οικογένεια του θύματος να υφίσταται απίστευτη ταλαιπωρία. "Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που ταξιδεύουν οι άνθρωποι από την Θεσσαλονίκη και ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο. Έξι φορές έχει αναβληθεί η υπόθεση".

Η νέα αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης του ναυγοσώστη λόγω απουσίας ενός μάρτυρα που χαρακτηρίζεται ουσιώδης. Αν και ο εισαγγελέας έδρας απέρριψε το αίτημα, το δικαστήριο ανέβαλε τελικά την υπόθεση για τις 25 Ιουνίου.

Πηγή: cretalive.gr