«Συναγερμός» σήμανε, λίγο μετά τις 09.30 το πρωί, στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, εξαιτίας της ανεύρεσης ενός πτώματος στη θάλασσα, κοντά στο φρούριο του Κούλε.   Αμέσως στήθηκε, από το λιμενικό, επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος από το νερό, σε κοντινή απόσταση από το βόρειο λιμενοβραχίονα.  

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο για να παραλάβει τη σορό του άνδρα, που υπολογίζεται ηλικίας περίπου 60 ετών. Ήδη έχει ειδοποιηθεί η σύζυγος του άνδρα. Σημειώνεται ότι ο νεκρός άνδρας ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.  

Το πτώμα του άνδρα εντόπισαν περαστικοί που το είδαν να επιπλέει στο νερό. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού που διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός, ενώ έβγαζε νερό από το στόμα και τα μέλη του παρουσίαζαν ευκαμψία, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος επήλθε πρόσφατα, κάτι ωστόσο που θα επιβεβαιωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες από τον ιατροδικαστή.  

Οι υποψίες στρέφονται προς την αυτοκτονία, καθώς στο τσαντάκι του βρέθηκε ένα σημείωμα, στο οποίο ο άνδρας έγραφε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Την εκδοχή της αυτοκτονίας ενισχύει και το γεγονός ότι βρέθηκε χωρίς παπούτσια, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από τη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος έβγαλε τα παπούτσια του πριν κάνει τη μοιραία βουτιά στο νερό.
Πηγή: cretalive.gr