Σπείρα, στο ενεργητικό της οποίας ανήκουν 37 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, οι οποίες μάλιστα διαπράχθηκαν το τελευταίο 7μηνο, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας.
Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν στις 12 Μαΐου τρία από τα μέλη της (ένας 23χρονος και δυο 26χρονοι) συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και ως προέκυψε οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση η οποία δρούσε συστηματικά.

Συγκεκριμένα, επέλεγαν διαμερίσματα Α' ορόφου ή μονοκατοικίες των οποίων οι βεράντες ήταν προσιτές και αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, εισέρχονταν σε αυτές με τη μέθοδο της αναρρίχησης, παραβιάζοντας τις εισόδους και τις μπαλκονόπορτες. Από τις οικίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα-χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αλλά αντικείμενα αξίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία οι τρεις συλληφθέντες, σε συνεργασία και με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2011 έως 21-04-2012, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας 37 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 36.905 ευρώ, 70 δολαρίων ΗΠΑ, επιταγές 15.000 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 168.200 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα).

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων συνεργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και ακολούθως στον Ανακριτή Λάρισας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.