Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης. Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης.

Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι, αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

Στην αίτηση που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η κ. Σταμάτη χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος.

Πρότεινε μάλιστα να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στην φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση.

Η αίτηση της κυρίας Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο, που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.