Τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σχετικά με καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς αστυνομικών, στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Νωρίτερα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) Κ. Γάτσιος διαμαρτυρήθηκε στη αστυνομία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος φοιτητών εντός του πανεπιστημιακού χώρου τις πρωινές ώρες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία, τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής: «Την Τετάρτη διεξήχθησαν στο πανεπιστήμιό μας οι φοιτητικές εκλογές, σε απόλυτα ήρεμο κλίμα. Τη νύχτα της Τετάρτης, ομάδα αστυνομικών εισέβαλε, χωρίς προφανή λόγο, στο προαύλιο και στο κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), εν αγνοία των αρχών του ΟΠΑ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παρισταμένων φοιτητών αλλά και του διοικητικού υπαλλήλου βάρδιας, οι αστυνομικοί αυτοί συμπεριφέρθηκαν βίαια και εκφοβιστικά στο πλήθος των φοιτητών που παρίσταντο για την καταμέτρηση των ψήφων.
Η πρυτανεία του ΟΠΑ καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός.

Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους της αστυνομίας δεν υπηρετούν την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, δημιουργούν αναίτιες εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο του πανεπιστήμιουκαι όλα αυτά, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία που, κατ' εξοχήν αυτή την περίοδο που διανύουμε, έχει ανάγκη από ψυχραιμία και ομόνοια».    
 
Τη διενέργεια διοικητικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς αστυνομικών στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου πάντως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: naftemporiki.gr