Έφτασε στο ΣΕΦ η αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά με εντολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο πρώτος τελικός της Α1 αναβλήθηκε.  Νωρίτερα, οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον αγώνα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, Περπέρογλου και Σμιθ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αφού υποβλήθηκαν σε οφθαλμολογικό έλεγχο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Πέρα από κάποιες εκδορές που είχαν από τα θραύσματα των σπασμένων τζαμιών, οι Στράτος Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ δεν είχαν κάτι το σοβαρό.

Το πούλμαν με σπασμένα παράθυρα και μέσα την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού πήγε στο ΣΕΦ, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε εντολή τόσο στην ΕΣΑΚΕ (διοργανώτρια αρχή της Α1) όσο και στην αστυνομία να μην γίνει το παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας». 


Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής, θα διεξαχθεί η σύσκεψη μεταξύ του ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, του ΕΣΑΚΕ και των εκπροσώπων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής των τελικών της Α1.
 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, με δηλώσεις του διέψευσε όλα τα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ώρες για το πως θα διεξαχθούν οι τελικοί της Α1, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς του λεωφορείου, για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος των δυο αθλητών, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την αθλητική βία.