Μια νέα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της Εύβοιας, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία ενός 79χρονου μέσα στο σπίτι του στην Κάνηθο. Αυτή τη φορά, οι αδίστακτοι ληστές χτύπησαν στη Μαλακώντα, όπου εισέβαλαν στο σπίτι ενός 85χρονου και τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε το κομπόδεμά του!   Οι τρεις δράστες που φορούσαν κράνη, σκούρα ρούχα και μιλούσαν καλά ελληνικά, διέρρηξαν με λοστό την πόρτα του σπιτιού και ακινητοποίησαν τον 85χρονο απειλώντας τον με ένα λοστό και ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, τον έδεσαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, για να τους πει πού είχε χρήματα.  

Ο άτυχος γέροντας υπέκυψε στα βασανιστήρια και τους υπέδειξε το σημείο όπου έκρυβε 800 ευρώ. Οι ληστές τα άρπαξαν, πήραν και την καραμπίνα του 85χρονου και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας ειδοποιήθηκαν αρκετή ώρα μετά, όταν ο ηλικιωμένος κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του, και ερευνούν αν πρόκειται για την ίδια σπείρα που δολοφόνησε τον 79χρονο στην Κάνηθο.


Πηγή: protothema.gr