Μπορεί να είστε σίγουρες ότι τα κάνετε όλα τέλεια σχετικά με το μακιγιάζ σας, όμως πόσο σίγουρη είστε ότι ξέρετε ακριβώς ποια είναι εκείνα;
Απλώνετε μέικ-απ σε ξηρό δέρμα
: το πιο δραματικό λάθος που μπορεί να κάνετε μιας και δεν είναι καλό για την επιδερμίδα σας είναι να απλώσετε το μέικ-απ στο δέρμα όχι μόνο όταν δεν έχει ενυδατωθεί σωστά αλλά και όταν είναι ιδιαίτερα ξηρό. Το μέικ-απ απλά θα τονίσει το πρόβλημα δεν θα το κρύψει οπότε στην ουσία κάνετε μια τρύπα στο νερό. Φροντίστε πρώτα να ενυδατώσετε σωστά το δέρμα σας και στη συνέχεια απλώστε το μέικ-απ.

Λάθος απόχρωση μέικ-απ: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις αντιαισθητικές διχρωμίες στο δέρμα σας όταν έχετε διαλέξει λάθος απόχρωση μέικ-απ, γι'αυτό κάντε την έρευνά σας πριν το πάρετε!

Φουλ στην μπλε σκιά: το μπλε και ειδικά στα μάτια δεν είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλες ειδικά αν πρόκειται για έντονη απόχρωση όπως το μπλε ελεκτρίκ. Οπότε τι είναι καλύτερο να ξεμείνετε από σκιά και να μην βάλετε καθόλου ή να βάλετε αυτή που βρήκατε μπροστά σας όπως η μπλε της φίλης σας; Το βασικό είναι να δείτε αν ταιριάζει σε εσάς! Τολμήστε την αν είστε καστανή ή ξανθιά σε πιο ψυχρές αποχρώσεις και θα εντυπωσιάσετε!

Φουσκωτά χείλη: Προσπαθείς με κάθε τρόπο να τονίσετε τα χείλη σας έτσι ώστε να τα κάνετε να δείχνουν πιο γεμάτα πράγμα το οποίο μπορεί αν δεν είστε προσεκτική να έχετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα! Φροντίστε να «γεμίσετε» με το κραγιόν το εσωτερικό των χειλιών και μην επενδύετε μόνο στο μολύβι χειλιών σας!

Όλη η παλέτα στα μάτια σου: Περιοριστείτε μέχρι τις 3 διαφορετικές αποχρώσεις τη φορά: μια μεσαία στα βλέφαρα, μια πιο ανοιχτή κοντά στο φρύδι και μια πιο σκούρα φορεμένη σαν μολύβι! Το παν είναι να μην έχετε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα βλέφαρα σας!

Το μολύβι στα φρύδια: Προτιμήστε τη σκιά που δεν δείχνει τόσο έντονη όσο το μολύβι αφού «γεμίζει» φυσικά τα φρύδια σας και μην πιάνετε το μολύβι των φρυδιών ασυναίσθητα. Η απόχρωση που θα επιλέξετε φυσικά είναι πολύ σημαντική για να μην δείχνει τελείως αφύσικο το αποτέλεσμα!


Πηγή: womenonly.gr