Εκτός από περίτεχνα χτενίσματα και εξεζητημένες μεθόδους για την ανάδειξη και προστασία των μαλλιών, μπορούμε με κάποιες απλές συμβουλές, που δεν απαιτούν ούτε χρόνο, ούτε και κόπο, να εξασφαλίσουμε όμορφα και υγιή μαλλιά…   - Μην λούζετε τα μαλλιά σας υπερβολικά συχνά, ακόμη και αν έχετε θέμα λιπαρότητας καθώς προκαλεί αφυδάτωση της τρίχας.  

-Το ίδιο πρόβλημα δημιουργεί και η κολόνια, οπότε αποφεύγουμε να ψεκάσουμε προς το τριχωτό της κεφαλής.  

-Εάν έχετε πρόβλημα με τα μαλλιά σας και φριζάρουν ή παρουσιάζουν ξηρότητα, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό leave in αφού τα λούσετε. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να βάζετε ενυδατική κρέμα μαλλιών.  

-Πριν δοκιμάσουμε κάποιο χτένισμα με πιστολάκι ή ψαλίδι, καλή ιδέα είναι να απλώσουμε την ειδική κρέμα για μπούκλες ή ίσιωμα που κάνει πιο εύκολο το styling, παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από τη θερμότητα.  

- Το συχνό χτένισμα καταστρέφει την τρίχα. Προσπαθήστε να μην χτενίζεστε πάνω από δύο φορές κάθε μέρα και όταν το κάνετε, φροντίστε να γίνεται με απαλές κινήσεις ώστε να μην σπάνε οι τρίχες.  

-Πέρα από το δέρμα, ο ήλιος απειλεί και τα μαλλιά. Προστατέψτε τα και εξασφαλίστε ενυδάτωση με μια κρέμα μαλλιών με δείκτη προστασίας κατά του ήλιου.  

-Αν μπορείτε, αποφύγετε το πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών. Αντίθετα, προτιμήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.