Από κάποιους χαρακτηρίστηκε αψυχολόγητη, από κάποιους άλλους απαράδεκτη. Ο λόγος για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σύρο να απαγορεύσουν το παιχνίδι σε παιδιά άνω των 5 ετών στην πλατεία Μιαούλη. Ομάδα πολιτών της Σύρου μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από τον Δήμο να πάρει πίσω την απόφασή του. Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας, που δημοσιεύεται στο cyclades24.gr:

«Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όλοι οι υπογράφοντες διαμένουμε στο νησί της Σύρου. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε ουσιαστικά περιορισμούς στην επισκεψιμότητα της Πλατείας Μιαούλη, της κεντρικότερης πλατείας του νησιού μας, από παιδιά τα οποία έχουν περάσει το πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, απαγόρευσε στα παιδιά άνω των πέντε ετών να παίζουν στην πλατεία και να κάνουν ποδήλατο (γενικότερα τις αθλοπαιδείες, όπως μπάλα, skate κ.α.).
Όπως γνωρίζετε, η πλατεία Μιαούλη είναι ο μοναδικός χώρος στην Ερμούπολη που τα παιδιά μπορούν να παίξουν, χωρίς να φοβούνται τη διέλευση οχημάτων και οι γονείς μπορούν να τα παρακολουθούν. Οι γειτονικές παιδικές χαρές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως αναδείχτηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ αλλά και όλοι μας έχουμε διαπιστώσει. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι, αν δεν επιτρέπεται στα παιδιά μας να παίζουν στην πλατεία Μιαούλη, αυτά δεν θα έχουν πλέον χώρο να παίξουν. 
Η δε δικαιολογία της προστασίας των μαρμάρων της Πλατείας από τα εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά μας είναι επιεικώς ανεδαφική, όταν πρόσφατα είδαμε φορτηγά να ανεβαίνουν στην Πλατεία, όταν στήνονται συχνά εξέδρες με σιδερένιες βάσεις που στερεώνονται στα μάρμαρα και διάφορα παιχνίδια και διάφορα άλλα που μπορούμε να σας αναφέρουμε. Εξάλλου η Πλατεία βρίσκεται εκεί για όλους τους κατοίκους του νησιού και για εμάς και για τα παιδιά μας».