Από την Kate Moss μέχρι τον Russell Brand τα skinny jeans αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας εκείνων που θέλουν να είναι στη μόδα. Όμως οι φανατικοί οπαδοί των στενών παντελονιών ίσως δε γνωρίζουν ότι μπορούν να προκαλέσουν νευρικές βλάβες.  
Η Dr Karen Boyle από το ιατρικό κέντρο Greater Baltimore Medical Center ανέφερε ότι έχει εξετάσει πολλούς ασθενείς, οι οποίοι υπέφεραν από παραισθητική μηραλγία (meralgia paresthetica), εξαιτίας των μοντέρνων ρούχων τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν «μυρμήγκιασμα», μούδιασμα και πόνο στο επάνω τμήμα των ποδιών.  

«Αυτό συμβαίνει επειδή συμπιέζονται τα νεύρα που περνούν από τη συγκεκριμένη περιοχή».Όταν δε μια γυναίκα φοράει ψηλά τακούνια και στενό παντελόνι για να δείχνει πιο ψηλή και πιο λεπτή, τα συμπτώματα χειροτερεύουν, επειδή κάθε κίνηση της λεκάνης αυξάνει την πίεση.   

Η γιατρός προτείνει στα «θύματα της μόδας» που έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα στον εαυτό τους να το ξανασκεφτούν και να δοκιμάσουν λίγο πιο φαρδιά παντελόνια, ή έστω τα πιο ελαστικά.Η ίδια προειδοποιεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος μόνιμης νευρικής βλάβης αν κάποιος αγνοεί τα συμπτώματα.