Πρώτη η Ζιζέλ επέτρεψε στον κομμωτή της να «πειράξει» το χρώμα των μαλλιών της και να τη μεταμορφώσει σε bronde, δηλαδή κάτι ανάμεσα σε ξανθό και καστανό, στην πορεία όμως πολλές ήταν οι σταρ του Hollywood που θέλησαν να τη μιμηθούν.    Στην πραγματικότητα το bronde είναι μια «επιστροφή στις ρίζες», σε έναν πιο φυσικό τόνο του ξανθού, αυτού που έχουν τα κορίτσια στην εφηβεία. Το «κλειδί» της τέλειας bronde απόχρωσης βρίσκεται στον τρόπο εφαρμογής.   

Ο κομμωτής βάφει εναλλάξ τα στρώματα που βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού με δύο διαφορετικής έντασης αποχρώσεις του καστανού χρώματος, μία ανοιχτή και μία πιο σκούρα. Επίσης φροντίζει ώστε να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στις ρίζες και τις άκρες.   

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καινούργιο χρώμα έχει το πλεονέκτημα ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ανάλογα με την ποσότητα του ξανθού και του καστανού που περιέχει. Η σωστή απόχρωση επιλέγεται ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας.   

Εάν είναι ψυχρή (δηλαδή ροδαλή), τότε η καστανή απόχρωση σε ζεστούς τόνους, όπως του μελιού, πρέπει να είναι πιο έντονη από την ξανθιά. Εκείνες που είναι χλωμές (με πιο σταρένια επιδερμίδα) καλύτερα να κατευθυνθούν σε πιο ανοιχτούς τόνους.   

Γενικά, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των μαλλιών, τόσο προσθέτει χρόνια. Επιπλέον, ταιριάζουμε την απόχρωση με την κουπ. Αν τα μαλλιά είναι μακριά και έχουν ένα μήκος, δίνουμε έμφαση στο πιο σκούρο χρώμα. Εάν είναι κοντά, βάφουμε τις άκρες πιο ανοιχτές ή προσθέτουμε ανταύγειες για να δώσουμε έμφαση στην κουπ.