current views are: 1

27 Μαΐου 2012
Δημοσίευση12:21

«Να πάτε στην Ελλάδα, αλλά με περισσότερα μετρητά» συμβουλεύει η ΤUI τους τουρίστες

Συμβουλές για τη διαμονή τους στην Ελλάδα κατά την περίοδο των διακοπών δίνει στους πελάτες της η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI. 

Δημοσίευση 12:21’
αρθρο-newpost

Συμβουλές για τη διαμονή τους στην Ελλάδα κατά την περίοδο των διακοπών δίνει στους πελάτες της η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI. 

Συμβουλές για τη διαμονή τους στην Ελλάδα κατά την περίοδο των διακοπών δίνει στους πελάτες της η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI.  Aναλυτικότερα, τους παρακινεί να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας.

Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.tui-deutschland.de) εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εξηγείται ότι, εάν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2011.  

Στη συνέχεια του σημειώματος, η ταξιδιωτική εταιρεία καθησυχάζει τους Γερμανούς σε ό, τι αφορά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, εξηγώντας πως ακόμη και αν η χώρα μας δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.