Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι φαρμακοποιοί της χώρας, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις  για την αποπληρωμή των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).  Σύμφωνα με το protothema.gr, τη συνέχιση της χορήγησης  φαρμάκων τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα προτείνει σήμερα κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ο πρόεδρος κ. Κώστας Λουράντος, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, στον χορό των κινητοποιήσεων απειλεί ότι θα μπει και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, η οποία διεκδικεί τους απλήρωτους λογαριασμούς του 2011 καθώς και τα χρέη του 2012.


Η καταβολή του ποσού των 90 εκατ. ευρώ,  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε επιδώσει στον πρόεδρο του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, δεν έκαμψε τους φαρμακοποιούς, που διεκδικούν το σύνολο των οφειλομένων τους προκειμένου να επαναφέρουν την πίστωση στα φάρμακα.