Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο του δημαρχείου σημειώθηκαν σήμερα το πρωί. Τα επεισόδια άρχισαν λίγο πριν τις 10.00 έξω από το δημαρχείο της πόλης. Στην είσοδο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τους περίπου 100 διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά του δήμου και της κυβέρνησης. 

Κάποια στιγμή άρχισαν να σπρώχνουν για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και προς στιγμήν η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Τα ΜΑΤ απώθησαν με τα γκλομπ τους διαδηλωτές, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας οπισθοχώρησαν αλλά παραμένουν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα. 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του αμφιθεάτρου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα επεισόδια.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτύρονται για το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με την ανάθεση της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες.