Ένα υγιές ζευγάρι στην κύρια αναπαραγωγική ηλικία έχει 25% πιθανότητες να συλλάβει κάθε μήνα – αλλά αυτό μειώνεται δραματικά μετά τα 35. Εκτιμάται ότι ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύεται να συλλάβει και ότι μία στις τέσσερις γυναίκες θα αποβάλει. Θέλετε να αυξήσετε τη γονιμότητά σας με φυσικούς τρόπους; Εκτός από το να κοιμάστε καλά, να τρώτε σωστά και να έχετε κόψει τις κακές συνήθειες π.χ. το κάπνισμα, δοκιμάστε και τα παρακάτω.  

Παραδοσιακή κινεζική ιατρική

Ενισχύει τα ποσοστά επιτυχίας των δυτικών θεραπειών γονιμότητας, όπως αναφέρεται σε μικρή μελέτη στην επιθεώρηση European Journal of Integrative Medicine. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα, αλλά τα στοιχεία είναι ισχυρά.  

Υπνοθεραπεία

Μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση, βοηθώντας στην ανακούφιση από το στρες και μειώνοντας τους φόβους και τα άγχη για την εγκυμοσύνη, κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον βελτιώνει, με τη σειρά του, τις πιθανότητες σύλληψης. Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο Soroka στο Ισραήλ διαπιστώθηκε ότι η υπνοθεραπεία μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική.  

Βελονισμός

Σε γερμανική μελέτη βρέθηκε ότι ο βελονισμός ενίσχυσε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης στις γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε εξωσωματική, πιθανότατα αυξάνοντας τη ροή αίματος στη μήτρα και χαλαρώνοντας τους μυϊκούς ιστούς, βοηθώντας στην εμφύτευση του εμβρύου. Δεν είναι σαφές αν μπορεί να ενισχύει τη γονιμότητα γενικότερα, αλλά υποστηρίζεται ότι εξισορροπεί την ενέργεια στο σώμα που ενδεχομένως δεν είναι σε καλή κατάσταση.


Πηγή: omorfamistika.gr