current views are: 1

30 Μαΐου 2012
Δημοσίευση16:46

Καλαμάτα: 24χρονος εκβίαζε μέσω Facebook ανήλικη για να συνευρεθούν ερωτικά

Συνελήφθη 24χρονος ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω του Facebook 14χρονη στην Καλαμάτα έπειτα από παρέμβαση των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δημοσίευση 16:46’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη 24χρονος ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω του Facebook 14χρονη στην Καλαμάτα έπειτα από παρέμβαση των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνελήφθη 24χρονος ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω του Facebook 14χρονη στην Καλαμάτα έπειτα από παρέμβαση των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τη μητέρα 14χρονης ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου αφού προσέγγισε την κόρη της μέσω του Facebook, την απείλησε ότι θα δημοσιεύσει ψηφιακό υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ της, αν δεν του γνωστοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της.

Η 14χρονη φοβούμενη, έδωσε το τηλέφωνό της και στο επόμενο χρονικό διάστημα δέχτηκε επανειλημμένα απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία της ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν σεξουαλικά ενώ την εξανάγκαζε να προβαίνει μαζί του σε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του απορρήτου, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προφίλ στο Facebook αλλά και ως αποστολέας των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνύματων, ο 24χρονος.

Ακολούθησε χθες έρευνα στο σπίτι του καθώς και σε κατάστημα που διατηρεί στη Καλαμάτα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( laptop ).

Ο 24χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.


σχετικα αρθρα