Τελικά, όσες απαγορευτικές οδηγίες και να δώσουν οι ξένες χώρες και τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία στους τουρίστες, για να μην επισκέπτονται τη χώρα μας, όποιος έρθει στην Ελλάδα... μαγεύεται!
Ειδικά δε, όταν γνωρίσει την ελληνική φιλοξενία και το τοπικό φαγητό.. ξεχνάει τα πάντα, όπως αποδείχτηκε στο Κατάκολο. Από νωρίς στο λιμάνι είχαν «δέσει» τα κρουαζιερόπλοια Costa Favolosa, MSC Musica kai Black Watch, μεταφέροντας πάνω από 9.000 τουρίστες.

Λίγο μετά τις 12.30, το Costa Favolosa, απέπλευσε με προορισμό την Τουρκία, με έναν επιβάτη λιγότερο. Ένας Γάλλος τουρίστας όμως ξέχασε να επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο γιατί έπινε ούζο σε κοντινό μαγαζί!

Ο Γάλλος τουρίστας απολάμβανε μεζέδες και ούζο, ενώ το κρουαζιερόπλοιό του είχε ήδη σαλπάρει. Με το σακίδιο στον ώμο, άρχισε να τρέχει πανικόβλητος στην αποβάθρα, να φωνάζει και να κάνει σινιάλα στο πλοίο για να γυρίσει πίσω να τον πάρει.

Ωστόσο, ο τουρίστας εξυπηρετήθηκε από την επιβατική λάτζα «Μίμης Γ.» και τον καπετάνοιο κ. Χαράλαμπο Καμπιώτη και τον πλοηγό κ. Στέφανο Γιακουμέλο, οι οποίοι ειδοποίησαν, με ασυρμάτους, τον καπετάνιο του Cost Favolosa ότι από το κρουαζιερόπλοιο έλειπε ένας επιβάτης. Το καράβι σταμάτησε μεσοπέλαγα και ο κ. Καμπιώτης μετέφερε τον άνδρα στο πλοίο, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτειά του.


Πηγή: iliapress.gr