current views are: 1

31 Μαΐου 2012
Δημοσίευση10:41

Tετραήμερη απεργία στα τουριστικά λεωφορεία

Απεργία τεσσάρων ημερών με έναρξη τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη στις 8 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

Απεργία τεσσάρων ημερών με έναρξη τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη στις 8 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Απεργία τεσσάρων ημερών με έναρξη τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη στις 8 Ιουνίου και ώρα 01.00 π.μ προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της χώρας, δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Η ομοσπονδία, αφού εκφράζει τη λύπη της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σημειώνει ότι κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική οικονομική πραγματικότητα έχει αλλάξει σε μη αναστρέψιμο βαθμό και τα μέλη τους πλέον δεν μπορούν να καταβάλλουν στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αναλλοίωτα τα επιδόματα που τους παρείχαν τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, απαντώντας στη ΓΕΟΠΟΕΤ, τόνισε ότι «η εργοδοτική πλευρά, ποτέ δε μας έδωσε σχέδιο ΣΣΕ, ίδιο με την περυσινή σύμβαση. Όλες οι προτάσεις που μας έδωσαν είχαν εξαντλητικές και εξευτελιστικές μειώσεις μισθών και κατάργησή ή σοβαρή μείωση όλων των επιδομάτων. Εμείς αντιλαμβανόμαστε τη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση και θεωρώντας ότι κάνουμε λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Σε όλες τις προτάσεις που γραπτώς έχουμε αποστείλει, είχαμε μόνοι μας προτείνει μειώσεις και σε μισθούς και σε επιδόματα εναλλακτικά.


σχετικα αρθρα