Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών τα μέλη της οποίας δρούσαν στην Αθήνα, στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες πολύ νωρίς το πρωί, στον Πύργο, τέσσερις Γεωργιανοί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα σε πολυκατοικία στον Πύργο, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα. Κατά τη σύλληψη τους οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία και κατέσχεσαν.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί έξι διαρρήξεις, με τη μέθοδο της θραύσης ομφαλού, σε διαμερίσματα (πέντε στον Πύργο και μία στην Καλαμάτα), στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ μέρος αυτών οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν δώσει σε 17χρονη συνεργό τους.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο διάπραξής κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.