Στα Λατινικά, την Χημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.   Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Χημείας
Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα των Λατινικών
Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ορισμένες ασάφειες στα θέματα της Χημείας. Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, τεχνολογικής κατεύθυνσης. Βατά ήταν τα θέματα των Λατινικών και της Ηλεκτρολογίας.

Εν τω μεταξύ, μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των υποψηφίων παρατηρούνται στην Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, όπως επιβεβαιώνει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών με στατιστικά στοιχεία από τέσσερα βαθμολογικά κέντρα.   
Ηδη από το προηγούμενο Σάββατο οι βαθμολογητές του μαθήματος υπολόγιζαν ότι τουλάχιστον 80% των υποψηφίων κινείται κάτω από τη βάση.

Ο μέσος όρος βαθμολογίας κυμαίνεται μεταξύ 6,5 - 8 για την τεχνολογική κατεύθυνση και 8 - 9,5 για τους υποψηφίους θετικής κατεύθυνσης.

Προβλήματα, όμως, φαίνεται ότι έχουν και οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά, καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της Φυσικής, σύμφωνα με τους βαθμολογητές.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι θέσεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισαγομένων, είναι καθορισμένος.

Επίσης οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη και σε περιζήτητες σχολές.