current views are: 1

1 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση17:33

Κούρεμα στο σπίτι

Τα βασικά: Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς για να πετύχει το… εγχείρημα είναι ένα λαστιχάκι, ένα ψαλίδι και μισή ώρα. Αν μάθεις τα κόλπα μετά θα μπορείς να κάνεις το κούρεμα μέσα σε 5 λεπτά…  

Δημοσίευση 17:33’
αρθρο-newpost

Τα βασικά: Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς για να πετύχει το… εγχείρημα είναι ένα λαστιχάκι, ένα ψαλίδι και μισή ώρα. Αν μάθεις τα κόλπα μετά θα μπορείς να κάνεις το κούρεμα μέσα σε 5 λεπτά…  

Τα βασικά: Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς για να πετύχει το… εγχείρημα είναι ένα λαστιχάκι, ένα ψαλίδι και μισή ώρα. Αν μάθεις τα κόλπα μετά θα μπορείς να κάνεις το κούρεμα μέσα σε 5 λεπτά…   Βήμα πρώτο: Φρόντισε το μαλλί σου να είναι απαλό και λείο. Αφού το λούσεις με το σωστό σαμπουάν άπλωσε το μαλακτικό σου και τη μάσκα μαλλιών σου και χτενίσου καλά. Η Λι πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι τα μαλλιά σου πολύ απαλά ειδικά αν έχεις σγουρά ή απείθαρχα. Δεν χρειάζεται να είναι νωπά, αφού αυτό είναι ένα κούρεμα που μπορείς να κάνεις σε στεγνά μαλλιά.   

Βήμα δεύτερο: Με την αλογοουρά στο μέτωπο. Γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και βούρτσισε τα μαλλιά σου προς τα εμπρός και στη συνέχεια μάζεψε τα σε μια σφιχτή αλογοουρά που ξεκινάει από το επάνω μέρος του κεφαλιού σου από το κέντρο του μετώπου.   

Βήμα τρίτο: Το μήκος και τα μάτια σου. Βρε πόσο μακρύ θέλεις να είναι το πρώτο «στρώμα» φιλαρίσματος. Θέλεις να πετύχεις μια φράντζα που να τελειώνει στα φρύδια σου ή μήπως θέλεις το φιλάρισμα να ξεκινάει από το ύψος των ζυγωματικών σου;   
Μέτρησε την απόσταση από την αρχή της αλογοουράς σου στο μέτωπο μέχρι αυτό το σημείο. Η Άλις μπορεί να είχε τον φόβο ότι θα τα κόψει πολύ όμως με τις συμβουλές της Λι διάλεξε ένα μέτριο ύψος χωρίς υπερβολές περίπου στη μέση της μύτης. Για να το πετύχεις θα χρειαστείς περίπου 2 λεπτά.  

Βήμα τέταρτο: Τώρα πάρε την αλογοουρά σου, κράτησε τη σφικτά και πιάσε με το άλλο χέρι το ψαλίδι σου και κόψε στο μήκος που αποφάσισες.  

Βήμα πέμπτο: Τώρα είναι η ώρα να πάρεις το ψαλίδι και να στοχεύσεις με αυτό τα μαλλιά σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις ότι το κούρεμα δεν έχει αυστηρές γραμμές. Κάνε πιο «απαλό» το κούρεμα σου χωρίς να έχεις τρίχες να «πετάνε» δεξιά και αριστερά.  
Πρόσεξε να σκύψεις λίγο προς τα εμπρός έτσι ώστε να αποφύγεις να γεμίσεις τρίχες σε όλο σου το πρόσωπο.  
Βήμα έκτο: Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να αφήσεις ελεύθερα τα μαλλιά σου, να κουνήσεις λίγο το κεφάλι σου και φυσικά να θαυμάσεις το αποτέλεσμα αλλά κι τον εαυτό σου για το κούρεμα που μόλις πέτυχες!  

Προτού προβείς σε ριζοσπαστικά κουρέματα, άρχισε με μικρές αλλαγές, δοκίμασε κόψιμο μικρότερο τους ενός πόντου για αρχή για να είσαι σίγουρη.   

Φυσικά οι επαγγελματίες ξέρουν καλύτερα τη δουλειά τους αλλά το θέμα είναι να το προσπαθήσεις έστω για πρώτη φορά με το χαμηλότερο ρίσκο για την ψυχική σου υγεία, γι’ αυτό ξεκίνησε κόβοντας ένα δάχτυλο μαλλιού και αν δεις ότι σου πάει συνεχίζεις!  

Πηγή: womenonly.gr


σχετικα αρθρα