Με καλό γενικά καιρό θα περάσουν το τριήμερο τους εκδρομείς, καθώς μόνο για σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις, ωστόσο από την Κυριακή θα καλοκαιριάσει. Λόγω του καλού καιρού, η τροχαία περιμένει μεγάλο έξοδο, εντείνοντας τα μέτρα στις εθνικές οδούς.

Όσον αφορά τον καιρό, το Σάββατο θα είναι αρχικά αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά, ίσως και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Την Κυριακή, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί που θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί και βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Στα ανατολικά ηπειρωτικά πιθανώς να ξεπεράσει τοπικά τους 32 βαθμούς.

Τα μέτρα της τροχαίας

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εν όψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, επέβαλε η τροχαία.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν :


• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).