Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τοn εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ενισχυμένη παρουσία σε σημεία όπου καταγράφονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, αλλά και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων. Θα ισχύουν παράλληλα απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16:00 έως 23:00.

Στο μεταξύ, με καλό και ζεστό καιρό θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων. Για τη Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο και τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά.

Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ μετά το μεσημέρι οι νεφώσες στα βόρεια ορεινά θα αυξηθούν, δίνοντας λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 34 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα και από 15 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, όπου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενέις και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ στο Σαρωνικό θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.