Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με το μάθημα αυτό έπεσε η αυλαία των εξετάσεων, οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν για όσους έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στα ειδικά μαθήματα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα τως Αρχών Οικονομικής Θεωρίας  

Αναλυτικά το πρόγραμμα  των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:  

Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά
 Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία
 Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
 Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά  και Ιταλικά
 Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά  και Ισπανικά
 Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο
 Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο

Κατακόρυφη πτώση στις βάσεις

Τα δύο μαθήματα που καθορίζουν φέτος την πορεία των βάσεων είναι η Φυσική και τα Μαθηματικά. Στατιστικό δείγμα, περίπου, 20.000 γραπτών δείχνει πτώση των βάσεων που θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές).

Δείχνει, επίσης, σταθερές βάσεις στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά. Η εικόνα όμως γι' αυτό θα διαμορφωθεί μετά και την εξέταση των Αρχών Οικονομίας, μάθημα που θα δώσουν οι υποψήφιοι την ερχόμενη Τρίτη.

Από 400 μέχρι και 1.000 μόρια «βουτιά» θα κάνουν σχεδόν όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων. Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες.