Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση η απεργία των εργαζομένων στη Χαλυβουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.   Για «ασπίδα προστασίας στους μεγαλοεργοδότες», έκανε λόγο το ΠΑΜΕ.  

Την πρόθεσή του να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για την επίλυση του εργασιακού προβλήματος στη Χαλυβουργία, και την ανάκληση των 119  απολύσεων, γνωστοποίησε με ανακοίνωση ο οπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξη του στον ηρωικό αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες.

«Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο το γεγονός αυτό δε μπορεί να το ακυρώσει νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη της σε αυτόν, γιατί η νίκη του αγώνα τους θα είναι και δική της νίκη. Κανένας εκβιασμός, καμία εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση των εργατών της Χαλυβουργίας να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους» ανέφερε στην ανακοίνωση.


Με πληροφορίες από athina984.gr