Όταν η Χ γνώρισε τον Ψ, ο monsieur Ψ ήταν ένας κανονικότατος πρίγκιπας. Ντυνόταν όμορφα, φόραγε το σωστό άρωμα είχε άψογη συμπεριφορά ανοίγοντας πόρτες και κάνοντας υποκλίσεις. Τέλειος. Επενέβαινε σε έκτακτες ανάγκες αποτελεσματικά και έβγαζε το κολλαριστό σακάκι του για να το ρίξει ζακετάκι στους ώμους της. Είχε επιπλέον στρατηγείο, σχέδια, ιππότες της στρογγυλής τραπέζης ενώ η παρουσία του ήταν ένα ασφαλές καταφύγιο.  Ο θρόνος της Χ ήταν σίγουρος και ασφαλής. Ο Ψ επενέβαινε για να κατατροπώσει τους εχθρούς, χτυπούσε με άνεση και στυλ τους δράκους ενώ ήξερε πολεμικές τέχνες. Κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον για την αρχή. Είπαμε «αρχή;»

Αυτό είναι το πρόβλημα με το σύνδρομο του πρίγκιπα. Μόλις όμως τους φιλήσεις και τους φιλήσεις αληθινά, μόλις παραδοθείς, τα μαγεία λύνονται και συχνά η μεγαλειότητά σου βραχυκυκλώνει. Η αιτία είναι ένα απλό παιχνίδι του μυαλού: όταν το κάστρο πέφτει και οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά τότε αρχίζουν να φαίνονται οι ανόητες ή οι αδύναμες πλευρές τους.
Με άλλα λόγια ας μην ξεχνάμε ότι ο φέρελπις νέος  δεν έρχεται μόνος του, έρχεται μαζί με τις αδυναμίες του.

Ένας πιο σωστός συλλογισμός
Η εξιδανίκευση ενός προσώπου μόνο φθίνουσα πορεία μπορεί να πάρει. Πολλές φορές μάλιστα είναι η αιτία που μία σχέση -που θα μπορούσε να είναι υπέροχη- θα καταλήξει εγκαταλελειμμένο τοπίο. Μην τα δώσετε όλα από τον πρώτο μήνα αλλά «δώστε χρόνο» στον άντρα να αποκαλύψει και κάτι από καθημερινό, αληθινό του πρόσωπο.
Επιπλέον, βάλτε λίγο φρένο στον ενθουσιασμό σας. Είναι μεγάλο σφάλμα σε μία σχέση που μόλις ξεκινά ή πλήρη παράδοση σε κάτι γυαλιστερό και όμορφο δηλαδή στην επιφάνεια.

Για να βάλετε τις σωστές βάσεις σε μια σχέση:
Συγκρατήστε τον παρορμητισμό σας.

Κρίνεται με καθαρό μυαλό.

Να έχετε στο μυαλό σας πως κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε εσείς είστε.

Κρίνεται όσο μπορείτε αντικειμενικά την περίπτωσή του. Οκ, συμβουλευτείτε φίλες αλλά πάνω απ’ όλα τον εαυτό σας.

Η λέξη κλειδί σε μια σχέση ενηλίκων είναι «ωριμότητα». Aντιμετωπίστε τη νέα αυτή σχέση με γνώμονα την ώριμη συμπεριφορά απο πλευράς σας τουλάχιστον.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι πρίγκιπες υπάρχουν στα παραμύθια. Ζήστε το δικό σας προσαρμόζοντας το στην πραγματικότητα.

πηγή: jenny.gr