Έρανο σε ολόκληρη την Αυστραλία για την ενίσχυση των ελληνικών οικογενειών θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που απέστειλε ήδη σχετική εγκύκλιο προς όλες τις ενορίες της χώρας. «Με τον τρόπο αυτόν βεβαίως δεν προσφέρομε ιδιαίτερα μεγάλη βοήθεια, όσα χρήματα κι αν συγκεντρωθούν. Εκδηλώνουμε όμως έτσι την αλληλεγγύη μας και παρηγορούμε για λίγο τα θύματα της συμφοράς. Τώρα που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε στερήσεις ηλικιωμένων, παιδιών και γενικώς εν ανάγκαις συνανθρώπων μας, θα ήταν περίεργο αν δεν κάναμε κάποιον έρανο, όπως εκάμαμε για τόσους και τόσους ξένους, ενώ στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για Ομοεθνείς και Ομοδόξους αδελφούς μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιό του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Την ίδια ώρα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» που ιδρύθηκε από Έλληνες νέους του εξωτερικού και έχει έδρα την Μελβούρνη αποφάσισε να  πραγματοποιήσει και αυτή έρανο για την ενίσχυση ελληνικών οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η «Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία» στο πλαίσιο του εράνου θα συνεργαστεί και με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ.GR.