Δεκτό έκανε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτημα του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας σχετικά με την πρόσληψη 116 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Σύμφωνα με το σχετικό αίτημα, οι προσλήψεις είναι αναγκαίες προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες της δημοτικής Α.Ε. «Λουτρά Σμοκόβου Α.Ε. ΟΤΑ» (97 άτομα) και της διαδημοτικής επιχείρησης των ιαματικών λουτρών Δρανίστας - Καΐτσας (19 άτομα), για την περίοδο από 1/6 έως 16/10/2012, όπου εξυπηρετούνται άτομα με προβλήματα υγείας.

Επίσης, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης 30 γυμναστών με δίμηνες συμβάσεις για τις ανάγκες του αθλητικού καμπ του Δήμου Γαλατσίου, όπου προβλέπεται να μετάσχουν περίπου 1000 παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών.

Ακόμη, εγκρίθηκε αίτημα πρόσληψης επτά εποχικών υπαλλήλων με πεντάμηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου «Ξενία-Φαιστός». Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν έξι πωλητές μπαρ, οκτώ πωλητές μίνι μάρκετ τουριστικών ειδών και μία καθαρίστρια.

Τέλος, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ επέτρεψε στον ΟΑΕΔ να προχωρήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, για το σχολικό έτος 2012-2013, για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού. 

Η άδεια του ΣτΕ κρίθηκε αναγκαία καθώς υποβάλλονται συνήθως πολλές αιτήσεις και χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για την εξέτασή τους, την εκδίκαση ενστάσεων και την έκδοση οριστικών πινάκων, ώστε να καλυφθούν έγκαιρα οι εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.