Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διά της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Ιωάννας Κατσή, μετά από μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης του «ΑΧΕΠΑ», λόγω ελλείψεων που παρατηρούνται στο νοσοκομείο σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.
Οι ελλείψεις αυτές, που οδηγούν σε αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων περιστατικών, συνδέονται με την απόφαση των εταιρειών να διακόψουν τις προμήθειες προς το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν από την αναστολή της προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος των ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Μηνυτήρια αναφορά στην παραπάνω Εισαγγελία κατέθεσε, επίσης, φαρμακαποθήκη, η οποία εξυπηρετεί δεκάδες φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, επειδή η προμηθεύτρια εταιρία ανέστειλε την προμήθεια φαρμάκων λόγω χρεών.

Και σ' αυτήν την περίπτωση η κ. Κατσή παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, πάλι σε Πταισματοδίκη, για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.