«Κόλπο γκρόσο» για να «ξαφρίζουν» λογαριασμούς ηλικιωμένων ή νεκρών είχαν στήσει δέκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα τρία. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μία 81χρονη, ένας 59χρονος και ένας 36χρονος, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τα θύματά τους ανέρχεται στα 74.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 67.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 5 Ιουνίου η 81χρονη συλληφθείσα, από κοινού με 53χρονη ημεδαπή συνεργό της που αναζητείται ακόμα, προχώρησε σε ανάληψη χρηματικού ποσού από τράπεζα, ύψους 1.500 ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε ανάληψη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού του τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ, σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, αλλά κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα πλαστά έγγραφα και το βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν η 81χρονη επέστρεψε στην τράπεζα να τα παραλάβει, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.


Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, οι συλληφθέντες προ τριμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει μαζί με τους συνεργούς τους εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, στην οποία είχαν διακριτούς ρόλους και με σκοπό την πραγματοποίηση αναλήψεων από λογαριασμούς ηλικιωμένων ή αποβιωσάντων πελατών τράπεζας με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων ή εξουσιοδοτήσεων.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε η 36χρονη συλληφθείσα, η οποία ήταν στέλεχος της εν λόγω τράπεζας και παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών για τη δημιουργία των πλαστών εγγράφων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.