Το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω έδωσε τη λύση, έστω και προσωρινά, για τον 39χρονο που κατηγορήθηκε για το θάνατο της 27χρονης συντρόφου του στη Κάλυμνο, αφήνοντάς τον ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Όμως, θα καθίσει στο εδώλιο παρ΄ότι εξακριβώθηκε ότι η άτυχη κοπέλα είχε αυτοκτονήσει! Αιτία της ταλαιπωρίας που θα υποστεί ο 39χρονος, είναι η διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και της εισαγγελέως! Ο πρώτος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αφού η ιατροδικαστική έκθεση τον αθωώνει ουσιαστικά, καθώς αποφαίνεται ότι η φορά και το βάθος των 18 τραυμάτων στο σώμα της νεκρής γυναίκας δείχνουν ότι έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της.

 Αντίθετα, η εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί, προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την εισαγγελική πρόταση.

Το Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή, αφού όλα τα στοιχεία της δικογραφίας συνηγορούν στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο, η εισαγγελέας επέμεινε, προφανώς για να υποστηρίξει την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει πριν εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή! Έτσι, ο 39χρονος θα παραπεμφθεί να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο!
 

πηγή: protothema.gr