Χαμός έγινε την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα έναν 23χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη για οπλοκατοχή. Αστυνομικοί της ΟΕΑ Κρήτης και του ΤΑΕ Ηρακλείου σταμάτησαν τον 23χρονο στις Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου για έλεγχο, κι αφού βρήκαν πάνω του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά, συνέχισαν την έρευνα στο αυτοκίνητό του, όπου εντόπισαν ένα γκλοπ και μία μαγκούρα.  

Κατά την προσαγωγή του στα Δικαστήρια, ωστόσο, ο νεαρός άνδρας ήταν εκτός εαυτού! Φώναζε αδιάκοπα εναντίον των αστυνομικών, που δεν μπορούσαν να τον ηρεμήσουν! Ο 23χρονος, μάλιστα, φώναζε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με κουκούλες, χωρίς να σεβαστούν πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.  

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, εκείνος αντέδρασε έντονα χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, ενώ επίσης αντέδρασαν ο πατέρας και ο αδερφός του, που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο. Μάταια προσπαθούσε και ο δικηγόρος του να τον ηρεμήσει, ο 23χρονος συνέχιζε να φωνάζει, εκτός εαυτού!  

Ακόμη και οι εισαγγελείς βγήκαν από τα γραφεία για να δουν τί συμβαίνει και προσέφεραν νερό στον 23χρονο, ο οποίος φώναζε ότι τον συνέλαβαν για μια βέργα που είχε ως βοσκός που είναι. Φώναζε επίσης ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και θέλει τα φάρμακά του, αλλά και πως ... θα αυτοκτονήσει μέσα στο Δικαστήριο!  

Ο νεαρός φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως βεβαιώνουν έγγραφα που προσκόμισε η οικογένειά του, αιτιολογώντας την έξαλλη συμπεριφορά του. Ο 23χρονος δεν ηρέμησε παρά μόνο όταν πήρε ένα χάπι.  
Η Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο 23χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί ξανά για παράνομη οπλοφορία αλλά και αντίσταση κατά της αρχής.  

Μάλιστα, όταν Εισαγγελέας βγήκε από το γραφείο για να του δώσει λίγο νερό και να τον ηρεμήσει, ο 23χρονος απευθύνθηκε στη δικαστικό λέγοντάς της "Δε με θυμάστε; Έχω ξανάρθει εδώ, σε εσάς ξαναήρθα"!

πηγή: cretalive.gr