O Νίκος ήταν ευτυχισμένος. Μετά από οικονομίες ετών και ατέλειωτες υπερωρίες, είχε καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγοράσει το αυτοκίνητο που τόσο ήθελε. Τελικά, δεν πρόλαβε να το χαρεί και ο θάνατος τον βρήκε στην ανοικτή πόρτα του αγαπημένου του αυτοκινήτου. Οι ληστές με τα καλάζνικοφ τον γάζωσαν γιατί προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιουσία του και έστειλαν στην εντατική το μεγαλύτερο αδερφό του να χαροπαλεύει.  

Η τραγωδία που βρήκε την οικογένεια δεν μπορεί να περιγραφεί. Ο ένας γιος στο χώμα, ο άλλος στην εντατική – ευτυχώς πήγε καλύτερα και βγήκε αυτές τις μέρες -και η μητέρα Ελένη, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.   

Στην Αυλή Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τόπο καταγωγής της οικογένειας αλλά και στην οδό Βουτσά στην Καισαριανή, οι κάτοικοί είναι εξοργισμένοι. «Τόσο ο Νίκος όσο και ο αδερφός του Μάνος από μικρά είχαν μάθει να παλεύουν. Ορφανά από πατέρα, δούλευαν και συντηρούσαν τη μητέρα τους. Σεφ ο μικρός, λογιστής σε νοσοκομείο ο μεγαλύτερος…» λέει η θεία τους.

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο πατέρας τους άφηνε πίσω του το μικρό χωριό της Κρήτης για να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα και να φτιάξει την οικογένεια του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σαράντα χρόνια αργότερα, οι δυο του γιοι θα εκτελούνταν με πολεμικό όπλο από τα δέκα μέτρα, για να τους αρπάξουν ένα αυτοκίνητο που άξιζε μερικές χιλιάδες ευρώ.   

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γύρισε από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα πήγαιναν καλά για την οικογένεια. Τα δύο αδέρφια δούλευαν, έβγαζαν καλά χρήματα και είχαν καταφέρει να ξεχρεώσουν το σπίτι που είχαν πάρει με δάνειο και το αυτοκίνητο. Ο πατέρας τους, Σταύρος έφυγε πριν από δώδεκα χρόνια από τη ζωή και τα δύο του παιδιά, πριν καλά, καλά ενηλικιωθούν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.  

Αφού πάτησε το συναγερμό του αυτοκινήτου, άνοιξε τον υπολογιστή του να διαβάσει κάποια e-mails. Από την μπαλκονόπορτα άκουσε φασαρία και τη σειρήνα του αυτοκινήτου να ηχεί. Πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε τετ- α – τετ με τους δύο κουκουλοφόρους που είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να το πάρουν και να φύγουν. Ο 30χρονος Νίκος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του Μανώλη και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές.

Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο 32χρονος Μάνος ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάζνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην αριστερή κλείδα και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε όπως είχε πέσει αιμόφυρτος και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολησε στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του στάθηκε πιο τυχερός καθώς οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά. Σοβαρά τραυματισμένος πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή.  

Τα δύο παιδιά, βρήκε αιμόφυρτα η μητέρα τους Ελένη που άκουσε τους πυροβολισμούς και έντρομη κατέβηκε στο ισόγειο για να δει τι συμβαίνει.

«Τα παιδιά κατέβαιναν συχνά στο χωριό. Ειδικά το Δεκέμβριο για να μαζέψουν τις ελιές. Ο Μάνος έπαιζε πολύ καλή λύρα, έλεγε μαντινάδες και ήταν πολύ αγαπητός σε  όλους εδώ» λέει ο ξάδερφος του και προσθέτει «Όλο το χωριό έχει τυλιχθεί στο πένθος για το κακό που μας βρήκε».  

Το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι πολύ κοντά στην άγρια συμμορία με τα καλάζνικοφ. 


Πηγή: protothema.gr