Να χρηματοδοτηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, ζητούν από τον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, πέντε φορείς από το χώρο του φαρμάκου. Με επιστολή τους ζητούν να διατεθεί στον Οργανισμό 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές του δεσμεύσεις.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κων. Φρουζής, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ.Αμπατζόγλου, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Δ. Δέμος, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) κ. Μ. Κάτσαρης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Α. Γαλανόπουλος.


Πάντως τα φάρμακα 
υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες θα χορηγούνται στο εξής και από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Παρόλαυτα, οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους.

Σημειώνεται ότι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προστίθενται άλλα πέντε, τα οποία λειτουργούν στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων για ειδικές παθήσεις και συνολικά έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 5.000 ασφαλισμένοι.


Πηγή: skai.gr