Ιδιαίτερα αισθητή έγινε σε Ρόδο, Κω, Καστελόριζο και Σύμη, καθώς και στο τουρκικό θέρετρο Ολουντενίζ, τη Σμύρνη και την Αττάλεια, η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 15.44 το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας. Μέχρι στιγμής 60 συνολικά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το σεισμό, καθώς πήδηξαν έντρομοι από μπαλκόνια και παράθυρα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 73 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου και σε βάθος 37 χιλιόμετρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η δόνηση σημειώθηκε ανοιχτά του μικρού θερέτρου Ολουντενίζ, στην επαρχία Μούγλα της νοτιοδυτικής Τουρκίας.

Πέντε λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησε δεύτερη εντάσεως 5,5 βαθμών, ενώ οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει και άλλες μικρότερης έντασης. 

Το τουρκικό Παρατηρητήριο Καντιλί ανεβάζει την ένταση του σεισμού στους 6 βαθμούς.

Η σεισμική δόνηση, η οποία διήρκεσε 37 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Ρόδο, Κω, Καστελόριζο και Σύμη. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και στο νησί επικρατεί ηρεμία.

Εξίσου αισθητός έγινε ο σεισμός στο τουρκικό θέρετρο Ολουντενίζ, τη Σμύρνη και την Αττάλεια. Ο δήμαρχος του θερέτρου Ολουντενίζ, Κεραμετίν Γιλμάζ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τον σεισμό στην κοινότητά του, ωστόσο έχουν προκληθεί τραυματισμοί και υλικές ζημιές.

Κάτοικοι του Ολουντενίζ, θερέτρου που είναι δημοφιλές στους τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη, δήλωσαν στο τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ότι επρόκειτο για δυνατό σεισμό που διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα, αλλά δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα κτίρια.


TAGS