Αναβλήθηκε η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια καθώς οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορούμενων και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη 13 Ιουνίου. Νωρίτερα, τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα έξω από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στη Βέροια, όπου θα δικάζονταν σήμερα οκτώ μέλη της χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πέλλα Ιωάννης Σαχινίδης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι δράστες επίθεσης σε καφενείο.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, ενώ συγκεντρώθηκαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια άρχισαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου που διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι δυο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Αργότερα, ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.