Μάθετε γιατί ένα φλιτζάνι καφέ βελτιώνει τη διάθεσή σας, σας δείχνει νεότερους και κάνει τη ζωή σας καλύτερη!
Οι Ιταλοί τον έχουν λατρέψει, οι φίλοι εξ Ανατολών δίνουν βάση στο χαρμάνι ενώ για μας είναι η πιο αγαπημένη συνήθεια, με τον φραπέ να διεκδικεί την ελληνική πατέντα. Ο καφές προσφέρει, εκτός από το ευχάριστο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση του, πνευματική και σωματική τόνωση.

Ποιος είναι ο …καλός καφές;

Αναζητήστε αυτόν που περιέχει αντιοξειδωτικά. Λόγω της καφεΐνης που περιέχει χρησιμοποιείται ως φυσικό τονωτικό και από αθλητές ενώ 2-3 φλιτζάνια την ημέρα εκτός από μείωση της κούρασης, προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες.

Τι λένε οι νέες ανακαλύψεις για τον καφέ;

Έρευνες έχουν συσχετίσει τον καφέ με το μειωμένο κίνδυνο διάφορων παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και ο διαβήτης. Αυτό γιατί οι πολυφαινόλες που περιέχει, οι πιο αναγνωρισμένες ομάδες αντιοξειδωτικών, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες που είναι κύρια αιτία πρόκλησης ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, προστατεύουν τα κύτταρα από τη φυσική φθορά η οποία αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων. Τι άλλο κάνει ο καφές;

Βελτιώνει τη διάθεση:
Η καφεΐνη είναι φυσικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και γενικώς κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα και πιο δραστήριοι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Διατηρεί τη μνήμη σας ακμαία:
Πολλές μελέτες έχουν βρει ένα συσχετισμό ανάμεσα στον καφέ και τα χαμηλότερα ποσοστά Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Το μυστικό

Παρόλο που επικρατεί η αντίληψη ότι λόγω της καφεΐνης μπορεί να οδηγεί σε αφυδάτωση ωστόσο ο καφές μας ενυδατώνει! Η καφεΐνη έχει ήπια διουρητική δράση, η οποία όμως είναι μικρής έντασης και διάρκειας. Επιπλέον, με οδηγία του, το Ινστιτούτο Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α χαρακτηρίζει ως πηγές ενυδάτωσης όχι μόνο το νερό αλλά όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, ανάμεσα τους και τον καφέ, καθώς αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό. Μπορείτε να πιείτε μέχρι 2 -3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος οι θερμίδες που περιέχει είναι μηδενικές.


Πηγή: omorfamistika.gr