Την άλλη πλευρά της Ελλάδας παρουσιάζει σήμερα η Bild σε δημοσιεύμά της για τους εύπορους της κρίσης με τίτλο «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια». Η εφημερίδα «συνάντησε» πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν τη μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ. Ο Γερμανός ρεπόρτερ φωτογραφίζεται μάλιστα στο γιοτ εύπορου Έλληνα που κομπάζει για την πολυτελή βίλα του. Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Bild αναφέρει ότι «Σε μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».

Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας επιλέγει να συναντήσει την ελληνική... κρίση σε γνωστή παραλία πλούσιας συνοικίας. Περιγράφει λοιπόν ότι στη θάλασσα υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα που επιβλέπουν σεκιουριτάδες, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει μόλις... 8 ευρώ και το μπουκάλι σαμπάνιας 1.000 ευρώ. 

«Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος»; γράφει ο δημοσιογράφος.
TAGS