Εναντίον της βίας δήλωσαν ότι είναι οι φορείς της Βέροιας οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου.
Ο φορείς εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται:


«Στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος, η ειρηνική και δημοκρατική Βέροια εκφράζει την αποστροφή της στους θιασώτες της τυφλής βίας και οι πολίτες ενωμένοι ορθώνουν τείχος απέναντι στους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων, με ένα ηχηρό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ». Ορθώνουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της βίας και του τραμπουκισμού και ενωμένοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισημαίνεται.

Καλούμε τους νέους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα φαινόμενα βίας, και τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι ο τόπος λαβώθηκε σκληρά στο παρελθόν και η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο μέσα από την έξαρση της βίας και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από κύκλους που επιβουλεύονταν την πρόοδο και την ευημερία του λαού προς όφελος ξένων δυνάμεων κι αλλότριων συμφερόντων (...). Η τοπική κοινωνία δεν θα μείνει άφωνη, ως άλαλος θεατής ενός έργου που γράφτηκε για να εξυπηρετήσει γνωστούς-αγνώστους και δεν θα ακολουθήσει το σύγχρονο μοντέλο του ανεύθυνου, σιωπηλού, εγωκεντρικού πολίτη», τονίζεται στο κείμενο των φορέων της Βέροιας.