Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες αποκομίζοντας πολλών χιλάδων ευρώ. Οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών υπόσχονταν στους επιχειρηματίες ότι θα ενταχθούν σε εθνικά ή κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Χθες το πρωί συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 33, 34, 40 και 52 χρονών αντίστοιχα.

Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον δύο χρόνια και υπόσχονταν σε επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αφορούσαν κυρίως στην επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, των οποίων το ύψος ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Προκειμένου να γίνουν πειστικοί, παρουσιάζονταν είτε ως υπάλληλοι Υπουργείων ή Οργανισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και τη σίγουρη ένταξη και έγκριση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ η αστυνομική έρευνα του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιστατικών εξαπάτησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αθηνών.