Περιπετειώδης ήταν η σύλληψη τριών μελών εγκληματικής ομάδας που πλαστογραφούσε και στη συνέχεια διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα από τα μέλη της σπείρας προσπάθησε να πυροβολήσει γυναίκα αστυνομικό.
Οι συλληφθέντες, δύο Έλληνες 42 και 51 ετών αντίστοιχα, και ένας 43χρονος Σύρος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.  

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν διαμέρισμα της σπείρας στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, εντός του οποίου βρίσκονταν τα τρία μέλη της. Κατά την έξοδό τους από την πολυκατοικία, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν, αυτοί όμως τράπηκαν σε φυγή και εισήλθαν εκ νέου στην πολυκατοικία, παρασύροντας βιαίως στο χώρο του θυρωρείου γυναίκα αστυνομικό που τους ακολούθησε. Αφού την χτύπησαν, ο 43χρονος Σύρος της αφαίρεσε το υπηρεσιακό της πιστόλι το οποίο και έστρεψε εναντίον της, επιχειρώντας να την πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση στο θώρακα. Η αστυνομικός σώθηκε καθώς ήταν ενεργοποιημένη η ασφάλεια του όπλου.

Στη συνέχεια και ενώ είχαν συλληφθεί τα δύο άλλα μέλη της σπείρας, ο 43χρονος αλλοδαπός κατέφυγε εντός του διαμερίσματος. Όταν οι αστυνομικοί εισήλθαν, παρουσία εισαγγελέα, στο διαμέρισμα, αυτός τους επιτέθηκε με μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών, τελικά όμως τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες αποτελούσαν εγκληματική ομάδα, η οποία εκτός από την κατάρτιση και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ασκούσε και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ, συσκευή αναγνώρισης υδατογραφημάτων (SUV), η οποία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο πλαστών εγγράφων (διαβατηρίων), δύο ξύλινες σφραγίδες ιδιωτικών εταιρειών, οκτώ διαβατήρια διαφόρων χωρών, ασυμπλήρωτα, τρία δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων από διάφορες χώρες, ένα δελτίο ταυτότητας αθλητή από Γεωργία, μία αυτοκόλλητη άδεια διαμονής Ελλάδος, βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για ανανέωση άδεια διαμονής, άδεια κυκλοφορίας οχήματος εκδοθείσα από αρχές Βουλγαρίας, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, πέντε βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και δύο κάρτες τραπεζικών αναλήψεων. Βρέθηκαν επίσης, ένα μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών, μικροποσότητα κάνναβης βάρους -4,7- γραμμ., έξι κινητά τηλέφωνα και πλήθος χρυσαφικών.  

Οι πράξεις που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, απειλή, πλαστογραφία, περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.