Για απάτες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη 55χρονος άνδρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Ο συλληφθείς εμφανιζόταν ως ανώτατος αξιωματικος του στρατού, αστυνομικός, πράκτορας της ΕΥΠ ή στέλεχος διαφόρων οργανισμών και εξαπατούσε διάφορα άτομα, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζε επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος, προσποιούμενος τον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, ζητούσε 8.000 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αστυνομικοί τον παγίδευσαν και τον συνέλαβαν τη στιγμή που παραλάμβανε 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον καταγγέλλοντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε διαπράξει εννέα απάτες με την ίδια μέθοδο, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά 39.650 ευρώ, ενώ σε έρευνα στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταθετήρια τραπεζών, φωτοαντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, αντίγραφα ταυτοτήτων και πιστοποιητικών και άλλα ατομικά έγγραφα ατόμων που είχε εξαπατήσει.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.