Επίθεση στον Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών περί συστηματικής φοροδιαφυγής των δικηγόρων».
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η εν λόγω αναίτια επίθεση είναι μέρος μιας έντεχνης προσπάθειας δημιουργίας στα μάτια της κοινωνίας της εικόνας των δικηγόρων ως δήθεν προνομιούχων και φοροφυγάδων, με αποτέλεσμα την πρόκληση αποπροσανατολιστικών και άκρως διχαστικών αντιδράσεων ανάμεσα σε επιμέρους κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες».

Επεσήμανε μάλιστα ότι η Πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω επιθυμίας αποφυγής του λεγόμενου πολιτικού κόστους.

Χαρακτήρισε επιλεκτική την παράβλεψη του γεγονότος πως κατά το τελευταίο έτος ο αριθμός των δικηγόρων που δεν παραστάθηκαν ούτε καν κατά τη συζήτηση μίας υπόθεσης αυξήθηκε ραγδαία φτάνοντας τις 7.097, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 32,8% των δικηγόρων της Αθήνας, «στοιχείο που καταδεικνύει την εισοδηματική κατάσταση του μέσου δικηγόρου, ιδίως δε του νέου».

Υπογράμμισε τέλος ότι όποιος διαθέτει στοιχεία αναφορικά με συγκεκριμένες συμπεριφορές που παραβιάζουν τους νόμους οφείλει να τα καταθέτει αρμοδίως στους προβλεπόμενους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς και όχι να επιδίδεται στη διάδοση αναπόδεικτων διαπιστώσεων και γενικόλογων δήθεν καταγγελιών με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Εάν πλήρωναν τους φόρους οι πολίτες και για παράδειγμα ο κλάδος των δικηγόρων που είναι ένας κλάδος που συστηματικά φοροδιαφεύγει, δεν θα φτάναμε σήμερα στην κατάσταση που είμαστε σήμερα», είχε δηλώσει ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του.